Emakina is now part of the epam family
Read the announcement
Select your location
11/07/2012

“Samenwerking is de sleutel tot goede performance.”

Author: Leon

Accountmanagers heb je in alle soorten en maten, van irritante drammertjes tot gladde jongens (of dames) die precies vertellen wat je wilt horen. Gabri is het type ‘stille kracht’.  Je zult hem nooit betrappen op een gelikt verkooppraatje of een hoop blabla. Hij is eerder degene die eerst luistert en vervolgens met een vlijmscherpe analyse komt. Gabri is ook degene die het team dusdanig aanstuurt, dat er hard wordt samengewerkt aan uitmuntende prestaties. Daarom zijn klanten als Bonduelle ook zo ontzettend blij met hem. Net als wij zelf trouwens.

Resultaat gedreven accountmanagers hebben de afgelopen jaren massaal de overstap gemaakt van reguliere advertising naar online. Gabri ook. “Uiteindelijk zijn we in dit vak om te scoren, klanten willen resultaat zien van hun investeringen. Met online kun je tot op de seconde nauwkeurig zien hoe effectief je campagne is. Dat is bijna magisch en tegelijkertijd voor veel merken ook heel erg beangstigend.” Hij verklaart dat de angst vooral is, dat zichtbaar wordt hoeveel consumenten écht om een merk geven. Veel tv-commercials werken nog met een systeem van grp’s terwijl het technisch al lang mogelijk is om exact te zien hoeveel mensen zappen tijdens de blokken en op welk moment.

Veel merken willen ‘iets met social’ of ‘online’ maar weten nog niet precies wat. Gabri probeert eerst duidelijk te krijgen wat het waarom is van die vraag. “Niet ieder merk moet zich bezighouden met Facebook: soms is een brandsite veel beter geschikt om de boodschap over te brengen. Tegelijkertijd maak ik merken ook duidelijk wat de impact is van een social strategy: je zet een kanaal open en je moet bereid zijn je lange-termijnplannen bij te stellen als je crowd daar om vraagt.”

Gelukkig heeft Gabri door zijn tactvolle aanpak het voor elkaar gekregen om niet alleen merken voor zich te winnen: ook bij Emakina.NL zijn we heel blij met zijn rustige voorkomen. Daar waar anderen nog wel eens mee willen gaan in de waan van de dag, zorgt Gabri ervoor dat ‘creatie’ de tijd (en rust) krijgt om toch vóór de deadline met een goed idee te komen. Mede door zijn strategische analyses weet ‘ie als geen ander de uitgangspunten van merken om te zetten in heldere boodschappen voor creatieve én succesvolle online-campagnes. Of dat nu gaat om een brandsite, een Facebook-applicatie of zelfs een bannercampagne of branded content strategie.

Gabri heeft zijn sporen als accountman al lang en breed verdiend bij verschillende Nederlandse bureaus. De internationale werkomgeving bij Emakina.NL bevalt hem echter ook prima. “Het is bijzonder om zo intensief samen te werken met collega’s in Brussel, Gent en Antwerpen en er zijn maar weinig bureaunetwerken waar dat echt gebeurt. Emakina heeft een breed internationaal klantportfolio, dat vráágt om die samenwerking. Voor Bonduelle moeten we bijvoorbeeld die internationale expertise benutten omdat de Belgische markt wezenlijk anders in elkaar steekt dan de Nederlandse. Voor het oer-Hollandse merk Unox zetten we juist weer veel meer de lokale expertise in.”

Consumenten raken steeds meer gewend aan online personalisatie op basis van hun gedrag in het verleden. De grote vraag is hoe je consumenten gaat verrassen met nieuwe impulsen voor de toekomst. Gabri heeft daar wel een visie op: “Ik denk dat consumenten altijd open staan voor iets nieuws, mits je ze geen sigaar uit eigen doos geeft. Voor merken is het dus zaak om niet alleen de verwachtingen te managen, maar ook na te denken over wat ze voor toegevoegde waarde kunnen bieden in de vorm van content. Uiteindelijk besteden consumenten namelijk steeds meer online, zowel tijd als geld. Weet je consumenten online te boeien, dan is de kans groot dat ze daar ook geld aan je willen uitgeven. En dat is indirect het verdienmodel achter je investeringen in online.”

 

 

gallery image