15.04.2015

Betalen voor maar één ding: rijden

Author: Meriem Alami

Brandstof, verzekeringen, wegenbelasting, onderhoudskosten, APK en afschrijvingen: een auto bezitten kost een hoop en wordt steeds duurder. Zonde – en helemaal als je ‘m nooit gebruikt.

Oproep auto - Europcar
Gelukkig zijn er tegenwoordig zat kostenbesparende opties, denk aan Nederlandse crowdsourcing-initiatieven zoals SnappCar of MyWheels, waarbij je een auto van iemand uit de buurt huurt. Handig: je hebt niet te maken met de vaste lasten en betaalt alleen de door de aanbieder afgesproken prijs. Maar omdat je afhankelijk bent van het aanbod in de buurt, kan dat bedrag nogal variëren. Ook is het nog maar de vraag of er überhaupt een auto bij jou in de omgeving is te huren én wat voor type auto dat is. En wat als je de auto van een buurtgenoot in de prak rijdt? Een SnappCar of MyWheels helpt niet bij sociale schade.

Wereldwijde autoverhuurder Europcar komt daarom met een nieuw initiatief in Nederland: Oproepauto. Een verhuurdienst met auto’s uit de Europcar-vloot – en dat betekent betrouwbare kwaliteitsmodellen uit het A-segment. Daarnaast betaal je geen borg en rijd je in een vrijwel nieuwe, stickervrije auto voor een vaste lage prijs. En met de haal- en brengservice hoef je ook geen zorgen te maken over het aanbod bij jou in de buurt: de modellen van Oproepauto zijn direct beschikbaar én worden schoon en volgetankt voor je deur afgeleverd.
Op die manier combineert Oproepauto het vertrouwen van een grote verhuurorganisatie (en het distributienetwerk plus de capaciteit) met de laagdrempeligheid van de eerder genoemde startups. Mocht je de Oproepauto in de prak rijden vul je gewoon een schadeformulier in en hoef je verder niet over je schouders te kijken.

Emakina heeft in samenwerking met Europcar voor Oproepauto de homepagina, front-end en contentpagina’s ontwikkeld en geïntegreerd in het bestaande CMS van www.europcar.nl.

gallery image