12/05/2014

Emakina creëert nieuwe website voor wereldwijde Stichting ‘Education Above All’

Author: Leon

De ‘Education Above All’ Foundation (EAA), een wereldwijd initiatief van Hare Hoogheid Sheikha Moza bint Nasser, lanceert in samenwerking met Emakina zijn nieuwe website. Educationaboveall.org belicht de visie van de stichting om vooruitgang en ontwikkeling te ondersteunen via onderwijs. Het roept op om dit doel te bereiken door zich te verenigen, onderwijs te bevorderen en te financieren. Wij creëerden een lange-paginawebsite, die een luchtig grafisch ontwerp voorziet van rijke inhoud. En waarbij ongemerkt gebruik werd gemaakt van geavanceerde technologische oplossingen.

Education Above all 1

Het resultaat is een emotionele, meeslepende ervaring. Bezoekers krijgen eenvoudig toegang tot alle programma’s, nieuws, verhalen, partners en achtergrondinformatie. Dit werd meteen opgemerkt door de CSS Design Awards, die de website bekroonde met het fel begeerde ‘Website of the Day‘ label.

Een evenwichtige state-of-the-art website voor een belangrijke doel
Emakina zocht de juiste balans tussen gevoel en verstand, creativiteit en technologie, visuele elementen en tekst. Het resultaat is een gebruiksvriendelijke, dynamische, volledig responsieve lange scrolling-paginawebsite. Het lichte en frisse design maakt gebruik van emotionele foto’s en video`s over het hele scherm, en mengt gestructureerde informatie met intuïtieve ontdekking.

De aandacht van de bezoeker wordt vastgehouden door regelmatige actiemogelijkheden en slimme overgangen. Tijdens de prettige, diepgaande ervaring ontdek je spontaan de programma’s en financieringsmogelijkheden. Ons team werkte nauw samen met de stichting en was verantwoordelijk voor de planning, informatie-architectuur, strategie en copywriting, functionele en technische analyse, HTML -en script, integratie, testen en fine-tuning.

Een brede waaier aan activiteiten
Bij dit project was het een belangrijke uitdaging om het merk, de volledige missie, en de omvangrijke activiteiten van EAA te omvatten, van advocacy tot uitvoering van onderzoek. De drie belangrijkste programma’s van de organisatie komen aan bod: Educate A Child, een wereldwijd programma om het aantal kinderen zonder toegang tot scholen te verminderen, Protect Education in Insecurity and Conflict, dat ijvert voor het recht op onderwijs in tijden van onzekerheid en conflicten en Al Fakhoora, dat toegang tot onderwijs mogelijk maakt voor jongeren in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever.

Education Above all 2

Inspireren tot collectieve actie
Deputy CEO van de ‘Education Above All’ Foundation, Fahad Al-Sulaiti: “We hebben de website ontwikkeld om ervoor te zorgen dat onderwijs de prioriteit krijgt die het verdient als essentieel onderdeel van ontwikkeling. Naast een beschrijving van de EEA-programma’s, zal de informatie op de site helpen het bewustzijn te verhogen van de waarde van onderwijs, en inspireren tot collectieve actie, die welvaart en welzijn in ontwikkelingslanden en opkomende landen ten goede komt.”

Een grote eer
Brice le Blévennec
, CEO van Emakina: “Wij zijn bijzonder trots op deze samenwerking. Samen hebben we een aantrekkelijke, efficiënte website uitgewerkt die informatie èn emotie deelt en hierdoor een sterke impact creëert. De lange-paginastijl met flexibele blokken, tactiele navigatie en vloeiende overgangen zorgt voor een een rijke ervaring, die bezoekers aanzet om de verschillende lagen van inhoud te ontdekken. Maar meer dan dat, beschouwen we het als een grote eer om de EAA-stichting te kunnen helpen om een wereld van onderwijs te openen voor meer dan 57 miljoen kinderen. Zij verdienen allemaal een kans om hun leven te verbeteren.”

gallery image