10/02/2014

Emakina Group en Italiaans agentschap Domino sluiten partnership

Author: Brice Le Blévennec

Emakina Group en het Italiaans agentschap Domino kondigen vandaag hun structureel partnership aan. Domino, met kantoren in Turijn en Venetië, noemt zichzelf ‘Proudly Interactive’ en voegt zijn Italiaanse digitale flair en know-how toe aan Emakina’s diensten. Sinds zijn start in 1996 werkte Domino onder andere  voor Fiat, Iveco, Nike, Unicredit, Cellular line, Costa Cruises en Juventus. Het team van 65 experts is actief op zowel Italiaanse als cross-EU-projecten. Het vindt in Emakina een solide partner voor zijn groeiende internationale ambities, terwijl Emakina opnieuw een hoogwaardige lokale partner toevoegt binnen een belangrijke markt.

 

DOMINO, toonaangevend Italiaans ontwerper van consumentenervaringen
Domino, opgericht in 1996 door Giovanni Borgna, Andrea Bosso en Emiliano Cianci, beschikt over een uitstekend palmares in het ontwikkelen van slimme digitale strategieën en sterke consumentenervaringen. Binnen de automobielsector helpt het merken om op internationale schaal leads te genereren, door eenvoudige triggers te combineren met meer complexe, emotionele technieken.

Een mooi voorbeeld is de volledige vernieuwing van de website van Fiat in 15 internationale markten, met sterk verbeterde prestaties als resultaat, tot zelfs 100% voor verschillende KPI’s. Het agentschap heeft ook referenties binnen toerisme (Aliptour, Costa Crociere, Terre di Savoia), luxe en lifestyle (Baglioni Hotels, Martini e Rossi), cultuur (Palazzo Grassi), communities (Nike ‘We Run’, Juventus’ eerste online community en corporate website) en NGO’s (strategie en web presence van ActionAid en Agire).

CEO’s op zoek naar rijke ‘user journey’ ervaringen
Brice Le Blevennec, CEO van Emakina: “Domino weet strategische kennis te combineren met Europese marketingvaardigheden. Dit maakt hen voor ons tot een aantrekkelijke nieuwe partner. Eén van Domino’s troeven is zijn op maat gemaakte gebruikersaanpak, met duidelijke KPI’s en analyses. Dit past perfect binnen Emakina’s manier van werken. We delen de ambitie om onze klanten een hoge toegevoegde waarde te bieden. En net zoals Emakina beschikt onze nieuwe partner over langdurige relaties met grote IT- en systeemintegratoren, zoals Accenture, Reply, Engeneering en Avande.

Andrea Bosso, voorzitter van Domino: “We zijn zeer blij met deze samenwerking met Emakina, want we zijn allebei ‘Proudly interactive’. Zowel Emakina als Domino geloofden van bij hun start in het bouwen van krachtige digitale merkervaringen. Samen kunnen we grootse projecten realiseren, om de verkoop van onze klanten en hun customer engagement te verhogen. We vormen een gezamelijke kracht met verstand van strategie, content, het genereren van leads, sociale media, promoties, sterke visuals en gepersonaliseerde emotionele gebruikerservaringen, aan de hand van behavioral targeting.

 

Domino_Turin_Emakina_partner

 

Domino_Turin_Management

 

 

gallery image