09/05/2014

Emakina’s Audi A3 Sportsback genomineerd voor Selligent Awards

Author: Leon

Emakina is voor het tweede jaar op rij één van de zes genomineerden van de Selligent International Partner Awards’. De jury was gecharmeerd door de lancering van de Audi A3 Sportback, die hen opviel door de slimme datagedreven multichannel marketingaanpak. Nog voordat de auto in België beschikbaar was, was de vraag naar de Sportback al uitzonderlijk hoog.

selligent

In zes stappen werd de relatie met de doelgroep uitgebouwd. De persoonlijke contacten werden via alle beschikbare kanalen intens onderhouden, net als in een echte groeiende liefdesrelatie. En het hoogtepunt was het ‘huwelijk’ met de Audi A3 Sportback. Stemmen voor de Emakina case kan via deze link nog tot volgende maandag 14 mei; de winnaar wordt op 15 mei bekend gemaakt in Amsterdam.

Big data marketing, hefboom voor succesvol campagnebeheer
We ontwikkelden een creatieve campagne en maakten daarbij optimaal gebruik van de Selligent-tools. Zo konden we voluit scoren voor de lancering van de Audi A3 Sportback. Het team gebruikte Selligent om informatie van consumenten te analyseren, creatieve cross-channel interactie op te zetten, contacten te filteren en te bewerken en deze uiteindelijk om te vormen tot echte geïnteresseerde prospecten.

Stemmen maar!
De indrukwekkende conversiegraad van de activatie is een schoolvoorbeeld van de ‘reconnect your brand’-slogan van Selligent. De minisite verwelkomde meer dan 100.000 bezoekers, en haalde een een click through rate van 60%. De intensieve activatie leidde binnen vijf maanden tot ruim 10.000 echt geïnteresseerde gekwalificeerde leads, wat de verwachtingen ver oversteeg. Vind je dat Emakina de Selligent Award 2014 moet winnen? Stemmen op de Emakina-case  kan nog tot maandag 14 mei om middernacht.

Vorig jaar was Emakina ook tot de laatste zes deelnemers doorgedrongen, met Samsung World, een baanbrekend klantenplatform dat nu als My Samsung dynamisch conversatiemanagement koppelt aan intelligente CRM. Wie weet winnen we (met jouw stem) dit jaar de eerste prijs?

gallery image