13/12/2013

Nieuwe benoemingen aan de top bij Emakina Group

Author: Leon

Emakina Group kondigt aan dat Denis Steisel zijn functie van CEO omruilt voor de rol van niet-uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur, in plaats van Brice Le Blévennec. De raad van bestuur benoemt twee CEO’s: Brice Le Blévennec, die zich zal toeleggen op innovatie, marketing en verkoop en Karim Chouikri, die verantwoordelijk wordt voor projecten, financiën en de verdere internationale ontwikkeling.

Partners in succes, al  ruim een decennium lang

Denis Steisel en Brice Le Blévennec anticipeerden op de noodzaak voor bedrijven om zich via het internet open te stellen naar de buitenwereld. In 2001 versmolten ze hun bedrijven Emalaya en Ex Machina tot Emakina, het digitaal agentschap. Met Steisel als CEO, verantwoordelijk voor business development, financiën en management, Le Blévennec als Chief Visionary Officer verantwoordelijk voor de strategie en creatie, en John Deprez als Chief Technology Officer, begon Emakina’s groei in de Belgische markt.

Karim Chouikri trad in 2003 toe tot het directieteam, om het management van de groep  te versterken. Midden 2006 werd Emakina geïntroduceerd op Alternext Brussel. Emakina breidde hierdoor zijn dienstenaanbod uit, om een Full Service Digital Native Agency te worden. Het bedrijf startte zijn internationale ontwikkeling en versnelde zijn groei door fusies en overnames. Met de komst van aandeelhouder Pierre Gatz en van Frederic Desonnay als CFO, versterkte Emakina eens te meer zijn management. Emakina is sindsdien blijven evolueren en is ondertussen uitgegroeid tot een groep met meer dan 500 medewerkers in 5 landen en een wereldwijd partnernetwerk.

brice-le-blevennec-cvokarim-chouikri-cfo

Een nieuw toekomstbestendig management team

Denis Steisel start zijn niet-uitvoerende functie als voorzitter na een indrukwekkende staat van dienst. Hij liet voortdurend groei en positieve resultaten noteren, zelfs in de voorbije economisch moeilijke jaren. Emakina bewees dat het een betrouwbare partner was voor zijn klanten, door hen te helpen om ondanks de crisis de kansen te benutten die de wereldwijde digitale omwenteling biedt.
Denis Steisel: “Onze full service visie en dienstenaanbod in digitale communicatie bleken het juiste medicijn om economische koorts te bestrijden. Aantrekkelijke websites en opvallende campagnes zijn niet langer voldoende. Merken vragen een optimale integratie voor alle raakpunten met hun doelgroepen: mobiel, sociaal, via CRM en e-commerce. Wij bouwen geïntegreerde communicatie-oplossingen voor onze klanten. Zo leveren we hen het beste rendement op hun investering. ”

Brice Le Blévennec: “Innovatie is altijd al een sleutel geweest voor ons succes, omdat we daardoor veel waarde creëren voor onze klanten. En dat principe geldt nu meer dan ooit; het is cruciaal voor ons leiderschap in het nieuwe digitale tijdperk. Ik zal de innovatiestrategie van Emakina Group verder aanwakkeren om zo onze positie nog te versterken en creatieve en technische innovaties door te voeren in al onze agentschappen: Emakina, The Reference, Design is Dead, Your Agency en Robert & Marien. ”

Karim Chouikri zal zich toeleggen op het stroomlijnen van de werking van Emakina, financiën en verdere internationale ontwikkeling.

Hij vult aan: “We zijn al volop in een nieuwe fase van onze groei, met bijna de helft van onze omzet buiten onze eerste thuismarkt. Onze eigen kantoren in 11 steden in Europa creëren nu al projecten in meer dan 40 landen. Ook de veelbelovende samenwerkingsverbanden met onafhankelijke toonaangevende bureaus in Europa, de VS en Azië geven een extra dimensie aan onze bedrijfsvisie. Het is geweldig om met zo’n sterke ploeg een ​​deel te zijn van dit avontuur.”

De nieuwe organisatie van het managementteam treedt in werking op 1 januari 2014 .

gallery image