31/05/2017

Emakina wint 17 Communicator Awards

Author: Meriem Alami

Emakina scoort zeer goed op de 2017 Communicator Awards. De Emakina Group wordt door de jury maar liefst 17 maal beloond. Parrot wint twee Excellence Awards en in totaal worden er vijftien Awards of Distinction uitgereikt. De website van Philip Morris International, en de commerce-platformen voor Floris van Bommel, McGregor, Segway Europe en Wolford vallen in de prijzen.

De Communicator Awards ontvangen meer dan 6.000 inzendingen van over de hele wereld, die de AIVA (Academy of Interactive & Visual Arts) beoordeelt. Al ruim twee decennia eert de AIVA creativiteit, vakmanschap en communicatie met impact.

Parrot: interactief, inspirerend en verslavend

Emakina’s commerce ecosysteem voor Parrot ontvangt de hoogste waardering met twee Excellence Awards. De online winkel in vijf talen voor 29 landen werd gekozen als ‘beste in zijn domein’ voor zijn rijke gebruikerservaring en visuele aantrekkingskracht. De website weerspiegelt perfect de slogan van het bedrijf: ‘Life. Elevated.’.

PMI.com: Designing a Smoke-free Future

De nieuwe corporate website voor PMI.com is een waardevol instrument om de ambitie te delen van Philip Morris International (PMI): het ontwerpen van een rookvrije toekomst.

Het project combineert fris design en rijke inhoud, met het krachtige Sitefinity als platform voor gegevensbeheer. PMI en Emakina winnen drie Communicator Awards, voor de vlotte gebruikersinterface, stijlvolle copy en de hoogwaardige video’s op de website.

Van Bommel, McGregor, Segway en Wolford: topklasse commerce

De Communicator Awards loven Emakina’s leiderschap in commerce, met naast Parrot vier extra projecten.

Allereerst is er de ‘simply moving’ website voor Segway, gemaakt met Kentico. Het project wint vier Communicators, in de categorieën branding, visuele aantrekkingskracht, gebruikerservaring en automotive.

Emakina gooit ook hoge ogen met drie Salesforce Commerce Cloud-projecten. Het nieuwe platform voor modemerk McGregor kreeg Distinction Awards in ‘fashion’ en ‘user experience’. Schoenmaker Floris Van Bommel won in dezelfde categorieën, net zoals Wolford, een topmerk voor exclusieve beenmode en vrouwenkleding. Beide kregen bovendien ook een Distinction Award voor het visuele ontwerp van de website, die hun online boetiek extra charme en klasse geeft.

Brice Le Blévennec, CEO Emakina Group:
“Deze 17 Communicator Awards vormen een eerbetoon aan de nauwe samenwerking tussen onze geweldige klanten en de Emakina-teams. Samen maken ze magie, met rijke gebruikerservaringen die de verkoop stimuleren en de ‘user equity’ van merken verhogen.”

 

 

gallery image