05/15/2014

Algemeen Dagblad kiest voor Emakina als strategisch digitaal partner

Author: Leon

Het Algemeen Dagblad, één van de top 3 nieuwsmerken van Nederland, heeft Emakina gekozen als strategisch digitaal partner voor de komende jaren. Dit is voor de grootste nieuwsmedia titel van De Persgroep een belangrijke stap in de verdere uitbouw van zijn online positie. Emakina versterkt hiermee opnieuw zijn leidinggevende rol als native digital agency met een sterke strategische meerwaarde.

AD_Multimedia_News

Het AD is binnen De Persgroep zowel financieel als qua bereik het grootste onderdeel. Print en digitaal bereiken samen zo’n 2,3 miljoen lezers, waarmee het nieuwsmerk in de Nederlandse top drie staat. CEO Christian Van Thillo maakte recent bekend dat internet, tablet en mobiel de nieuwe speerpunten worden. Hij verwacht met de uitgebreide digitale diensten nog meer klanten aan te trekken.

Jeroen Verkroost, Chief Digital Officer van de Persgroep: “We vonden een klik met het team van Emakina en zijn enthousiast over hun visie en designfilosofie. Dit wordt een boeiend avontuur. We zien interessante toepassingen voor specifieke dragers, verrassende designmogelijkheden én synergieën. We willen een nieuwe wereld openen voor onze abonnees, door de digitale slagkracht van het AD te verbeteren en uit te breiden. En zo vergroten we meteen ook ons online bereik.”

Geert Rietbergen, Managing Director Emakina.NL: “We staan voor een schitterende tijd in de manier van nieuws consumeren en het delen van informatie. De Nederlander is creatief actief op sociale media en combineert steeds meer verschillende informatiedragers. De lezer heeft honger naar nieuws met een hoge meerwaarde en snelle, emotionele virale verhalen. De uitstekende en pakkende inhoud van het AD staat hierin centraal. We kijken er naar uit om dit samen online verder vorm te geven.”

gallery image