Emakina is now part of the epam family
Read the announcement
Select your location
07/25/2012

Artistieke motion video promoot de 4e Europese Verkeersveiligheiddag

Author: Leon

Onze Engelse collega`s stonden voor een behoorlijke uitdaging: hoe vergoot je het bewustzijn onder Europeanen op het gebied van verkeersveiligheid? In opdracht van de Europese Commissie hebben zij een videoclip gemaakt waarmee dit onderwerp op een pakkende wijze wordt gepromoot. Emakina UK koos niet voor een standaard-informatief filmpje met een `serieuze voice-over`: om aan de verschillende Europese talen en culturen voorbij te gaan, maakten ze een clip waarin de beelden voor zich spreken. 

http://<a href="http://vimeo.com/46347352">http://vimeo.com/46347352</a>

Emakina UK combineerde filmbeelden met 2D animaties, zoals: graffiti, trompe-l’oeil en andere optische illusies.  Om de look and feel van het filmpje compleet te maken werd er een speciale soundtrack gecomponeerd.  Dit alles resulteerde in een esthetisch staaltje werk dat je aan het denken zet.

De officiële video werd tijdens de 4th European Road Safety Day in de hoofdstad Cypriot gelanceerd. Deze productie is onderdeel van een langdurige samenwerking tussen Emakina EU en de Europese Commissie.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk – in iets andere bewoordingen- op ons internationale blog en werd geschreven door Dan Sobovitz.

gallery image