06/18/2012

Emakina breidt uit naar Zwitserland

Author: Leon

Met een meerderheidsbelang in het Zwitserse bureau Label.ch neemt Emakina Group de stap over de Alpen. Label.ch is één van de meest toonaangevende spelers op het gebied van digital marketing in het Franstalige gebied van Zwitserland en daarmee een natuurlijk partner voor het bureaunetwerk, dat hiermee de positie in de gehele Franstalige markt verstevigt.

 

Label.ch, met veel luxemerken in het klantportfolio, heeft net als Emakina een 80-20 verdeling tussen online en reguliere communicatie en beide organisaties zijn sterk op het gebied van social media, mobile en online marketing. Nu Label.ch toetreedt tot de van oorsprong Belgische groep, worden ook de deuren opengezet naar China waar strategische partnerships zijn met SinoTech Group en Digital Jungle.

 

LABEL uit Genève had in 2011 een omzet van 3,7 miljoen euro en verwacht voor 2012 eenzelfde verkooptotaal. Emakina was al actief in België, Nederland, Frankrijk en Engeland. In 2011 boekte de groep een omzet van 41 miljoen euro; een kwart meer dan in 2010.

 

Het meerderheidsbelang wordt door beide partijen gezien als een goed huwelijk, dat uit dezelfde liefde is ontsproten. Het bureau in Geneve zal voortaan onder de naam Emakina.CH verder gaan. Of zoals Brice Le Blévennec het verwoordt: “LABEL is the baby of Arnaud GrobetDidier Zanone and their team. Now it has grown into an attractive woman, the time was right to marry a handsome partner and take on his name!”

gallery image