02/07/2014

Emakina ontwikkelt mobiele website voor Europcar

Author: Leon

europcar1De website van autoverhuurbedrijf Europcar wordt de laatste jaren steeds vaker bezocht via mobiele apparaten. Inmiddels is er zelfs meer verkeer afkomstig van mobiele toestellen dan van desktopcomputers. Emakina optimaliseerde de website van Europcar eerder al voor touch-gebruik en nu was het tijd voor een mobiele website.

De belangrijkste functionaliteit van de mobiele website is de reserveringsmodule. Het aangepaste design voorkomt dat gebruikers moeten inzoomen op de pagina, en zorgt ervoor dat je in één oogopslag kunt zien via welke button je een auto kunt reserveren. Daarnaast is het voor de bezoeker heel eenvoudig om de dichtstbijzijnde Europcar vestiging in Nederland te bekijken. De website is zo ingericht dat je deze informatie gemakkelijk kunt vinden. Verder is de content op de website gereduceerd tot de meest cruciale informatie. Dit zorgt ervoor dat het een stuk overzichtelijker en gebruiksvriendelijker is voor mobiel.

De website van Europcar is “adaptive”. Dat houdt in dat wanneer je de site bezoekt via een mobiele telefoon je een aangepast inhoud te zien krijgt.

 

gallery image