08/24/2012

Emakina start de zoektocht naar zes gestolen kunstwerken

Author: Leon

Misschien ben je nog niet op de hoogte, maar binnenkort kun je er niet meer omheen: de nieuwe interactieve drama serie `the Spiral`. In september zal deze serie in 8 Europese landen tegelijk worden uitgezonden. Het televisieprogramma is een productie van de in Brussel en Los Angeles gevestigde Caviar Films Company. De serie vertelt het verhaal van een in Kopenhagen gevestigde kunstenaarsgemeenschap en haar charismatische leider Arturo. Hij komt met het plan om zes wereldberoemde schilderijen te stelen uit musea in zes Europese landen. Helaas is er één ding waarmee Arturo geen rekening heeft gehouden. Hierdoor moeten de kunstenaars niet alleen het plan van de ondergang zien te redden, maar ook zichzelf.

http://youtu.be/msImSvsrQkI

Door de integratie van internet en televisie is er veel veranderd, maar the Spiral is een cross-media programma zoals je dat nog nooit hebt gezien! Kijkers in alle deelnemende landen worden namelijk uitgenodigd om door middel van een spel mee te zoeken naar de gestolen meesterwerken. Door middel van online-  en offline uitdagingen kom je als deelnemer steeds dichter bij de verstopplek van de kunstwerken.

Het zal geen verrassing zijn dat we bij Emakina erg houden van spelletjes spelen. PKA Wannabe, onderdeel van de Emakina Group, zag het dan ook als een uitdaging om het webplatform van dit interactieve spel te ontwerpen. Nu nog eens kijken wie binnen de groep het beste zal scoren straks. Of zouden we zijn uitgesloten van deelname?

Dit artikel verscheen oorspronkelijk – in iets andere bewoordingen- op  ons internationale blog en werd geschreven door Dan Sobovitz.

 

gallery image