05/07/2013

Emakina zet Nederlandse ambities kracht bij met serie-ondernemer Geert Rietbergen

Author: Luc Malcorps

Serie-ondernemer Geert Rietbergen (47) is vanaf 1 mei 2013 de nieuwe Managing Director van Emakina in Nederland. Hiermee zet Emakina een nieuwe stap in haar ambitie om met Emakina.NL een van de belangrijkste spelers te worden in de Nederlandse marketing- en communicatiemarkt.

Geert Rietbergen verdiende al ruimschoots zijn sporen binnen de Emakina Group. Hij keert naast zijn rol als directeur ook terug als aandeelhouder bij een van zijn voormalige start-ups.

 

Geert_Rietbergen_Emakina_Netherlands

 

In 2003 was Rietbergen al gedelegeerd bestuurder van The Reference, een bedrijf uit de Emakina-groep. Hij richtte tevens het huidige Emakina.NL op, onder de naam Suntzu. Deze onderneming startte hij samen met Raymon de Kruijff, Jeroen Zwaan, Jobbert van Strien & Djon Kleine. In 2007 ging Suntzu samen met Emakina Groep en werd het omgedoopt tot Emakina.NL.

 

Denis Steisel, CEO Emakina Group: ”We zijn bijzonder blij om Geert in ons team te verwelkomen. Hij is een trendsetter in digitale communicatie, een ondernemer en expert in merkcommunicatie. We delen de ambitie om de groei van Emakina.NL te versnellen en een leider te worden in consumer engagement”.

 

Geert Rietbergen werkt al ruim 25 jaar in marketing en communicatie. Al van in het begin van het internet nam hij met zijn ‘ReclamePuntNl’ een belangrijke plaats in. Hij adviseerde ondertussen vele klanten, zoals Unilever, Sony, KLM, KPN, Canon en Microsoft. Daarnaast schreef hij al 23 internet awards op zijn naam. Rietbergen is daarenboven (mede-) eigenaar/ investeerder in diverse internetondernemingen, zoals Justproud, Nederland’s grootste fashionsite en Efactor, een groot wereldwijd ondernemersnetwerk.

 

Geert Rietbergen, Managing Director van Emakina.NL: “Dit voelt als thuiskomen. We zijn als maatschappij snel aan het veranderen en digitale communicatie kan hierbij een grote toegevoegde waarde leveren. Emakina zit midden in deze evolutie. Het is dan ook een mooi merk om verder op de kaart te zetten in Nederland.”

gallery image