08/29/2012

“Het liefst zou ik IKEA ook nog als klant willen hebben.”

Author: Leon

Als creatief bureau kun je niet zonder een aantal mensen met goede planning- en social-skills. Wie gaat namelijk anders creatie verleiden om op tijd klaar te zijn en tegelijkertijd de laatste opmerkingen van de klant door te voeren, zonder afbreuk te doen aan het concept? Kim beheerst die skills uitstekend. Haar bambi-oogopslag laat zelfs hardcore webdevelopers harder lopen en ze krijgt het voor elkaar om concepten te voorzien van ongevraagde feedback die nog hout snijdt ook. Kim is dus onze droom-projectmanager die doortastend toewerkt naar het beste resultaat voor de merken waarvoor we werken.

Kim kwam in 2010 als trainee binnen bij Emakina en na een flitsende start in Brussel nam ze al snel haar vaste plek in als projectmanager bij Emakina.NL. “Ik heb Communicatie en Multimedia Design gestudeerd en in projectgroepen nam ik altijd al de rol van projectleider op me. Diep in mijn hart had ik misschien designer willen worden, maar ik wil niet bij slechts één onderdeel betrokken zijn. De combinatie van marketing, communicatiestrategie, design en technische realisatie is voor mij de perfecte mix van alle dingen die ik leuk vind.”

Tijdens haar studie werkte ze in de avonduren bij IKEA en nog steeds zien we dat terug op Kims bureau: er is geen enkele werkplek die zo geordend en opgeruimd is als die van Kim. Geheel toevallig is de match van Kim en IKEA niet. “Ik werk graag voor merken die heel tastbaar zijn. Juist je eigen consumentervaring kun je op die manier nuttig inzetten. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat je merk wordt omarmd door zoveel mogelijk mensen. Iedereen heeft wel iets van IKEA in huis en dat geldt net zo voor de Unilever-merken waarvoor ik veel werk.” Het liefst zou Kim dan ook het populairste woonwarenhuis aan ons klantenportfolio toevoegen. Ja, wie niet eigenlijk?

Bij Emakina.NL zijn we gewend dat projecten net zo dynamisch zijn als het internet zelf. Dat betekent dat deadlines kort zijn en alles aankomt op het juist inplannen van mensen. Kim heeft dat feilloos in de vingers. “Ik ben op mijn best als ik dingen moet regelen. Een project kan alle kanten opgaan als je niet oplet en ik vind het juist geweldig dat ik alles onder controle heb. De Emakina Group is een internationale organisatie en per project werken we met de beste mensen. Soms zit ons team verspreid over Rotterdam, Brussel én Antwerpen en dan zorg ik ervoor dat iedereen met elkaar kan samenwerken. Dat vind ik fantastisch!”

10 jaar Emakina.NL

Dit jaar bestaat Emakina.NL 10 jaar en dat wordt gevierd ná de plenaire sessies op de EMERCE E-day op 25 oktober aanstaande. We konden het niet nalaten om Kim te vragen wat zij tien jaar geleden eigenlijk deed. Het blijkt dat ze toen stage liep op Curaçao voor de toerisme-opleiding die ze toen volgde. Een beetje beschaamd, maar breeduit lachend vertelt ze erover. “Ik organiseerde bingo’s en excursies en moest gasten ophalen van het vliegveld. Ja, dat was voor het ‘hotel-met-de-toekan’, hahaha!” Hopelijk zal ze haar entertainmentkwaliteit ook inzetten tijdens de feestelijke afsluiting van de E-day, die Emakina.NL.

 

gallery image