Emakina is now part of the epam family
Read the announcement
Select your location
06/06/2012

‘Test je Money Skills’ helpt jongeren bij financiële lifestyle

Author: Leon

Enkele weken na de première van de crowdsourced film Edgie The Movie lanceert Stichting Weet Wat Je Besteedt een nieuwe ‘tool’ om jongeren te helpen bij een gezonde financiële lifestyle. ‘Test je MoneySkills’ is een uitgebreide vragenlijst die de stichting samen met KPMG en Emakina.NL ontwikkelde. De test is geschikt gemaakt voor drie leeftijdscategorieën die elk hun eigen set vragen krijgen, passend bij hun financiële verantwoordelijkheden. Zo kunnen 18-jarige vragen verwachten over het lenen van geld, terwijl 14-jarigen vragen krijgen over hun eerste bijbaantje. De test geeft geen goed- of fout-scores, maar geeft wel tips voor het verbeteren van de financiële leefstijl. Zelfs jongeren die al heel geordend zijn en hun papieren netjes opbergen kunnen er wat van opsteken!

 

Emakina.NL zorgde voor de creatieve uitwerking en technische realisatie van de test. “Uit het succes van de eerdere Geldtypetest bleek dat jongeren geen enkel bezwaar hebben met het invullen van lange vragenlijsten, mits het om relevante en inhoudelijk sterke content gaat.” aldus Kim van Tol, projectmanager bij Emakina.NL. “Door deze test zorgvuldig te doen, kunnen jongeren er daadwerkelijk iets mee opschieten. Het  is dan ook de bedoeling dat jongeren na een tijdje terugkomen om te kijken of hun gedrag is verbeterd. Doordat je de test pas na 24 uur opnieuw kunt doen, voorkomen we dat er sociaal wenselijke antwoorden worden gegeven. Uiteindelijk gaat het toch om je eigen gedrag en de mogelijkheid om daadwerkelijk iets te leren.”

Edgie.nl  weet sinds de lancering in 2011 al heel wat jongeren te betrekken bij de activiteiten van de Stichting Weet Wat je Besteedt. Zo deden meer dan 100.000 jongeren de Geldtypetest, werkten meer dan 80 jongeren mee aan de film en bezochten honderden jongeren de premiere hiervan. De lespakketten en spellen worden inmiddels wijd verspreid om jongeren ook binnen de schoolmuren bewust te maken van hun financiële leefstijl.

gallery image