04/10/2014

Vacature Business Development Manager Perform (Rotterdam/Amsterdam)

Author: Leon

winkelkarretje

Fulltime , 5+ jaar ervaring

Wij zoeken een Business Development Manager Perform

Emakina/Peform helpt klanten bij het meten, leren en optimaliseren van digitale touch points. De data-driven approach geeft unieke insights waarop toekomstige ontwikkelingen worden gebaseerd en de belangrijkste KPIs continue worden verbetert. Dit doen we door een intelligente mix van KPI bepaling, dashboarding, data capture, analyse, reporting en A/B testing methodieken. Ben jij die ervaren business development manager met flink wat jaren ervaring op het gebied van /Perform?

Functieomschrijving

Je begrijpt de specifieke dienstverlening en hebt een achtergrond in performance based marketing en/of conversie-optimalisatie. Jouw doel is het helpen van klanten hun online performance te verbeteren en anderzijds hen de mogelijkheid te geven om hun conversie te verhogen.

Daarnaast weet je hoe je een business unit moet opzetten. Je wordt verantwoordelijk voor het creëren van nieuwe producten en diensten en het ontwikkelen en managen van het acquisitieproces. Uiteindelijk ga je ook leiding gaan geven aan accountmanagers. Het behalen van omzetdoelstellingen is geen vreemde voor je omdat je in het bezit bent van een gezonde commerciële instelling zonder dat je meteen een hard-seller bent.

Belangrijkste taken

* Ontwikkelen en onderhouden van de relaties met bestaande en nieuwe klanten, externe partijen en business leaders op gebied van /Perform
* Ondersteunen van klanten in het bepalen van KPIs en het inrichten van dashboards
* Vertalen van de ondernemingsdoelstellingen naar een commerciële strategie. Deze afstemmen met collega’s en werkprocessen hierop aanpassen
* Signaleren van commerciële mogelijkheden bij bestaande en nieuwe klanten
* Mobiliseren van benodigde professionals en leiding geven aan het acquisitieproces
* Signaleren van knelpunten in de resultaten, de samenwerking en het acquisitieproces.
* Initiëren van extra activiteiten ter vergroting van de omzet
* Zorgdragen voor een complete en passende commerciële personeelsbezetting
* Bijdragen aan het realiseren van de organisatie-doelstellingen en de ontwikkeling van het algemene, financiële en personeelsbeleid

Wij vragen

Buiten de standaardeisen – die we wel belangrijk vinden – zoals gedreven, leergierig en communicatief sterk, hebben we nog andere wensen ook. Een afgeronde relevante opleiding is geen vereiste. Wel willen wij alleen werken met intelligente mensen met een praktische inslag. Dit zorgt ervoor dat iedereen elkaar sneller begrijpt, waardoor we sneller kunnen werken. Daarnaast vragen wij:

  • Ervaring met web analyse tools als Google Analytics, Webtrends en Omniture
  • Ervaring met A/B testing tools zoals Optimizely, Visual Website Optimizer en Adobe Experience Manager
  • Statistische kennis en ervaring met statistische tools
  • Ervaring met digital marketing, SEO, SEM zijn een pré

Wij bieden

Wij bieden je een leuke baan bij een dynamisch, open, non-hiërarchisch, innovatief en resultaatgericht bedrijf. Wij ontwikkelen in-house en er heerst een informele professionele werksfeer. Van de medewerkers wordt een grote mate van zelfstandigheid en enthousiasme verwacht. Daar staat tegenover dat er veel ruimte is voor initiatief en een eigen invulling van de taken. Naast een goede beloning bieden we je de kans om deel uit te maken van een enthousiast team van professionals binnen een internationale omgeving.

Interesse?

Stuur dan je CV met motivatie per e-mail naar werken@Emakina.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Remko Mantel, tel. 020-463 77 66.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

gallery image