Emakina is now part of the epam family
Read the announcement
Select your location
10/12/2012

“We zijn inmiddels een internationale organisatie, maar het huiskamergevoel is gebleven.”

Author: Leon

De basis voor de schrijfcarrière van Laura werd gelegd door haar vader. Hij gaf haar toen ze 8 was een notitieboekje waarin ze haar gedichtjes kon schrijven. De gedichtjes werden proza, scenario’s en verhalen. Het kwartje viel echter pas jaren later. “Ik had nooit er nooit over nagedacht dat je van schrijven je beroep kon maken. Pas toen ik 25 was, durfde ik die stap te zetten en nu schrijf ik voor wereldmerken. Hoe fantastisch is dat!?!”

Bij Emakina.NL beoordelen we mensen op hun kwaliteiten, niet op hun papieren. Laura leerde het klappen van de schrijfzweep kennen in de praktijk. En geloof ons: een betere leerschool kun je je niet wensen. Het was echter geen vanzelfsprekendheid dat Laura in de online-advertisingwereld terecht zou komen, want voordat ze zich stortte ‘op online’ had ze al heel wat andere wegen bewandeld.

“Tot mijn 25e wist ik niet wat ik wilde worden. Mijn ouders hadden een fantastische opleiding voor me gekozen, waarbij alle carrière-opties tussen accountant en advocaat de revue passeerden. In mijn vrije tijd was ik echter verslaafd aan lezen én nog meer aan het schrijven. Het was me al snel duidelijk dat ik niet heel gelukkig zou worden in een pakkenberoep. Uiteindelijk heb ik een beroepenboek opengeslagen op een willekeurige pagina en daar stond ‘scenarioschrijver’. Het was alsof ik flink werd wakker geschud.”

Als je Laura tegenkomt, kun je je inderdaad niet voorstellen dat ze ooit zou belanden in een strak keurslijf van Excelsheets en mantelpakjes. Ze is meer het type laidback hipster, dat je ‘s zomers tegenkomt in hippe strandtenten. Na haar ontdekking van het schrijversvak, gaat er een nieuwe wereld voor haar open. Ze gaat schrijven voor theater, doet diverse cursussen en begint aan de Amsterdamse Schrijversvakschool.

In diezelfde periode komt Emakina.NL, dan nog Suntzu geheten, op Laura’s pad. “Wederom kon ik een stap maken. Bij Suntzu kreeg ik de kans om het schrijven in de praktijk te brengen. Ik had niet verwacht dat het zo anders zou zijn. Tot dan toe dacht ik dat het scenarioschrijven het allerleukste vond, maar ik ontdekte al vrij snel dat het eigenlijk heel eenzaam is. Ineens had ik collega’s en leerde ik directer en consumentgerichter te schrijven. Een unieke kans, waarvan ik nog geen moment spijt heb gehad.”

Inmiddels schrijft Laura alweer 4,5 jaar de sterren van de hemel voor merken als Dove, Unox en Bonduelle. “We zijn inmiddels onderdeel geworden van de internationale Emakina Group en ik heb nu ruim 400 collega’s, maar bij Emakina.NL is het huiskamergevoel altijd gebleven. We hebben nu meerdere disciplines in de groep en dat merk je ook aan ons werk: we worden steeds vaker gezien als volwaardig creatief bureau. Natuurlijk groeit mijn schrijfstijl daarin mee en ik zou graag nog eens schrijven voor mijn ultieme droommerk: OREO. Dat is een simpel koekje, maar iedereen wordt er zó blij van. Ik weet zeker dat ik na een paar dagen koekjes eten een fantastische commercial bedenk, hahaha.” De gulle lach waarmee ze die zin afsluit, is kenmerkend voor Laura. Wij kennen namelijk geen andere collega die zo uitbundig kan lachen!

10 uur van Laura

Dit jaar bestaat Emakina.NL 10 jaar en dat vieren we tijdens de EMERCE E-day op 25 oktober aanstaande. Tijdens de afsluitende borrel maakt iedere bezoeker kans op 10 uur concept, strategie of advies. Wil je dus gebruikmaken van Laura’s schrijftalent, dan kun je ons het best even persoonlijk feliciteren in de Van Nelle Fabriek! Tot de 25e oktober?

gallery image