21/10/2013

Emakina neemt Relephant over en verstevigt zijn positie als leider in de Benelux

Author: Leon

Brussel, Rotterdam, 21 october 2013 – Emakina neemt het Amsterdamse internetbureau Relephant over en versterkt zijn positie als baanbrekend nummer één full-service bureau van de Benelux. Met nu bijna 100 medewerkers voor de Nederlandse tak is Emakina meteen één van de toonaangevende bureaus in Nederland. Het team, onder leiding van managing partner Geert Rietbergen, versterkt verder zijn expertise op het vlak van web, mobile, social en e-commerce. Na de overname van Merge Media eerder dit jaar heeft Emakina nu vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Ook Relephant Turkije met 18 medewerkers wordt deel van Emakina Group, dat al vestigingen had in Nederland, België, Frankrijk en Zwitserland.

 

11-WEB

 

Emakina gaat verder en denkt echt mee met zijn klanten

Met de komst van Relephant in de Emakina-familie wordt de mix van techniek én creativiteit nog sterker. De schaalvergroting laat ook toe om complexe campagnes voor klanten in goede banen te leiden.

Sjoerd van Gelderen, een van de drie oprichters van Relephant: “Met Emakina kunnen we merken en organisaties een sterk full-service aanbod bieden. Van robuste webapplicaties en e-commerce over datagedreven activatie- en social mediaprogramma’s tot intensieve CRM-activiteiten. Dit op nationaal en internationaal niveau.”

Eén van de twee internationale bureaus in de Top tien

Ook de ruim 500 medewerkers in Emakina Group betekenen een plus, want door kruisbestuivingen ontstaan nieuwe ideeën en deelt men kennis en ervaring. Deze overname past daarenboven in de verdere uitbouw van Emakina Group, met ook vestigingen in België, Frankrijk, en Zwitserland en structurele partnerships in Europa, USA en Azië.

Geert Rietbergen, managing partner van Emakina: “Als een van de twee internationale bureaus in de Nederlandse top tien kunnen wij écht acteren zowel op nationaal als op internationaal niveau. Dit doen wij reeds voor mooie klanten als Unilever, Samsung, de Europese Commissie, het Rode Kruis en Bavaria. Met deze brede ervaring kunnen we merken en organisaties helpen met het verwezenlijken van hun nationale en internationale ambities.“

De nieuwe organisatie

Emakina zal in Nederland geleid worden door echte ondernemers. Want naast Geert Rietbergen (algemeen directeur) nemen de drie oprichters van Relephant plaats in de directie: Sjoerd Van Gelderen (commercieel directeur), Robert Goedemans (operationeel directeur) en Seth van der Maas (technisch directeur).

Geert Rietbergen: “Juist in deze tijd van grote uitdagingen is het van cruciaal belang om kansen en bedreigingen te herkennen voor onze klanten en deze met kennis, ervaring en ondernemerschap te vertalen naar oplossingen die ook op lange termijn succesvol zijn.”

 

gallery image