07/04/2014

Unilever Food Solutions kiest voor Emakina als wereldwijde strategische digitale partner

Author: Leon

Unilever Food Solutions stelt Emakina aan als wereldwijde strategische digitale partner voor de komende jaren. Het contract werd aan Emakina toegewezen na een uitdagende competitie tussen drie bureau’s. Emakina kreeg hoge cijfers voor zijn strategisch inzicht, creativiteit en technische slagkracht. Andere positieve factoren waren de gepaste aanpak bij het beheren van grote projecten en de bekwaamheid om ze ​​wereldwijd te implementeren. De samenwerking gaat meteen van start en omvat 60 landen, geclusterd in 22 meerlandenorganisaties.

Unilever Emakina

Unilever Food Solutions, wereldwijd marktleider in gespecialiseerde voedingsservice
Unilever Food Solutions werd opgericht in 2001, na de overname van Bestfoods. Het bezet topposities in bouillons/ basen, kruiden, sauzen, soepen, dressings, thee en desserten. Het bedrijf is wereldwijd marktleider, met 4.700 medewerkers waarvan 500 chef-koks. Zij beheren de activiteiten in meer dan 60 landen, met hun service voor hotels, restaurants, kantines, gespecialiseerde groothandel en cash & carry.

Versterking van het wereldwijde digitale bereik
De omvang van de samenwerking is breed. Ze omvat de strategie, een digitaal en een creatief plan, instrumenten en procedures, analytics, CRM-advies, een ‘re-launch’ van de website en mobiele ontwikkelingen. Het team zal de wereldwijde aangepaste online toegang beheren en de coaching voor alle markten. Zo beoogt het project een internationaal gestroomlijnde maar ook echt gelokaliseerde aanwezigheid op het web te realiseren.

Het begin van een gelukkige lange-termijnrelatie
Joris Broekmans
, Senior Global CRM & Digital Manager van Unilever Food Solutions licht toe: ” We hebben gezocht naar een sterke mondiale digitale partner, met slimme strategische inzichten, plus de sterke ruggengraat voor de uitrol en het beheer van onze ambitieuze digitale visie. Emakina bood de juiste mix. Wij zijn ervan overtuigd dat de omvang van onze gemeenschappelijke uitdagingen zal leiden tot een gelukkig lange-termijnpartnerschap. ”

Global Digital Media Advisor Marc van der Aa vult aan: ” We voelden ook een fijne persoonlijke ‘klik’ en waarderen het feit dat Emakina begrijpt hoe je een drukke mainstream chef-kok of operator best benadert. Het is ook duidelijk dat ze onze ondernemingszin delen en onze passie voor technologische innovaties en creativiteit. ”

Geert Rietbergen, Managing Director van Emakina.NL besluit: “Ik ben erg trots dat we werden gekozen als wereldwijd strategisch partner voor dit geweldige digitale project. Dit is het begin van een groot nieuw avontuur om de ‘customer journey’ verder te verrijken. We zullen de CRM-gedreven ervaring voor hun stakeholders verder uitbouwen tot een intense relatie, en daarmee nog meer invulling geven aan de baseline van Unilever Food Solutions: ‘Inspiration every day’. “

gallery image